Понякога истински ни идва да стегнем куфарите, да зарежем всичко и да отидем на някое спокойно място, където да ги вършим каквито си ги искаме. И понеже в последните години туризмът се развива във всевъзможни посоки, то и предложенията за точно една такава по-нестандартна почивка са все по-любопитни.

Едно от тях със сигурност е Som Dona - първият испански хотел, в който се допускат само жени и момичета над 14-годишна възраст. Може да ни звучи като девически манастир, но е далеч по-луксозно и забавно място за всички дами, които търсят спокойствие далеч от мъжете в живота си.

Хотелът само за жени се намира на остров Майорка и има 39 стаи, басейн, SPA център, библиотека и бар на покрива. Som Dona е с четири звезди и предлага на клиентките си възможността да избягат от стреса в ежедневието и да се поглезят така, както всяка от тях заслужава.

А акцента тук поставят на масажите, както и на всевъзможните релаксиращи и разкрасителни процедури. На храната също се обръща голямо внимание, като най-важното е тя не просто да е здравословна, но и да се използват само продукти от местни производители.

Снимка 444947

Източник: Som Dona Hotel

Цените на нощувките са между 72 и 160 евро, в зависимост от допълнителните услуги. А сезонът на острова е доста дълъг.

Снимка 444949

Източник: Som Dona Hotel

От хотела правят важното уточнение, че приемат дами с всякаква сексуална ориентация, майки, дъщери, двойки, и соло пътешественички. А мъжете не могат не само да се чекират, но и да посещават стаите като гости на настанените дами, пише Independent.

North Pole Igloos -  хотелът в най-северната точка на Северния полюс

Нощувка в най-северната точка на Северния полюс

И то в пълен лукс

За да не бъдат обвинени в полова дискриминация, в хотела се наемат и мъже служители, но определено дамите преобладават и сред персонала. Идеята за женско царство засега среща одобрението предимно на дамите, които са предприели соло пътувания. А техният брой расте постоянно.

SuperShe - островът само за жени

Остров само за жени

Забранено за мъже