Темата за бившите половинки е доста болна, когато сме в нова връзка. Но когато сме прекратили любовни взаимоотношения с даден човек и късметът още не ни се е усмихнал да намерим негов заместител, идеята да се върнем отново в леглото, в което сме били доскоро, може да ни изкуши.

Сексът с бивши определено не е за всеки. А ако решим да поемем този риск, трябва да знаем какво можем да спечелим и какво - да изгубим. Все пак, в любовта няма правила, затова не бива да приемаме всичко като чиста монета, а изборът си е само наш.

Въпреки че знаем, че не е никак добра идея, повече от половината от нас го правят. Изненадващо или не, процентите са в полза на жените, които по-често се връщат към бившите за поне още една нощ.

Снимка 422699

Източник: iStock

Минуси

Ако наскоро сме прекратили връзка, вероятно още имаме силни чувства към доскорошната си половинка. Дори да го отричаме, дори да не бива да е така. И в момент на отчаяние може лесно да се поддадем на желание и предложение, което всеки трезво мислещ би определил като неправилно.

Когато чувствата са все още на преден план, а страстта не е отминала, има голяма вероятност сами да се вкараме в капана на отчаянието и да направим раздялата още по-сложна.

Най-болезнени са надеждите, че не всичко е свършило, особено ако са едностранни. Сексът няма как магически да поправи прекъснатата връзка, защото в повечето случаи причина за раздялата е много по-сериозна от неуспеха в интимното общуване.

Снимка 422703

Източник: iStock

Ако е минало доста време, откакто не сме заедно, но в един прекрасен, слънчев ден пътищата ни отново се срещнат, има две опции - или да си припомним защо сме се разделили с този човек, или да съжалим за този развой на събитията.

Във всички случаи, сексът с бившата половинка няма как да бъде просто секс, защото където е горяло веднъж, може да пламне пак. Освен ако не сме напълно сигурни, че миналото си е минало, а на нас ни е само до забавления.

Ако вижданията и надеждите на двама ни не са еднакви обаче, емоциите ни могат сериозно да пострадат. Например, да ни зареждат за втори път, точно когато сме си мислили, че не всичко е загубено в тази връзка.

Плюсове

Когато сме във връзка, често идеализираме отношенията с половинката. А от перспективата на времето можем да разберем, че всъщност не всичко е било толкова прекрасно, колкото сме се заблуждавали. Особено сексът.

Когато имаме дълга интимна история с някого, липсва онова притеснение да покажем тялото си. Освен това, много добре знаем кой какво иска и вероятността да достигнем до края е по-голяма.

Можем и да си поискаме нещо по-така, защото няма нужда да се притесняваме какво ще помисли гаджето ни за нас. Нали е бившо...

Секс на първа среща - да или не

Секс на първа среща - да или не

Често срещано явление през лятото

Да спим с бившата половинка, вместо с някой непознат, на мнозина звучи като по-добра идея и от гледна точка на угризенията на съвестта. Особено за дамите е много по-приемливо да си легнат за една вечер с някого, с когото са били във връзка, отколкото с момчето, което се усмихва от другия край на дискотеката, пише Bustle.