Като спортист с дългогодишна кариера, Роджър Федерер е напълно наясно колко са важни обувките за доброто представяне на корта. Не всеки обаче е Федерер, което не значи, че не цени комфорта с краката си извън тренировъчния терен.

А швейцарската компания On успя да изненада всички с продукт, който се различава от всичко останало, което сме виждали при спортните обувки. От дни тенисистът е част от екипа, създаващ маратонките, за да може заедно да създадат един нов и още по-иновативен продукт, който очакваме с нетърпение.

А дотогава, да обърнем поглед към маратонките On, които вече успяха да си спечелят хиляди фенове по целия свят.

Никак не е трудно да разберем, че тези маратонки не са като другите. В това ни убеждава най-вече уникалната подметка, която дава заявка да бъде истински удобна.

Патентованата CloudTec технология има за цел да гарантира меко "приземяване" и леко оттлаксване, като по този начин променя изцяло тичането, създаващо усещане за движение "по облаци".

Това се дължи на адаптивните гумени елементи със специална форма, които поемат натиска и създават една солидна основа под краката, за да сме готови да се изстреляме напред.

Подметките са четири вида, като са застъпени в различните модели маратонки. Два от тях са пълни със специална пяна - Helion и Zero-Gravity. При първия вид пяната е разделена на сектори с различна твърдост. Обувките с нея са леки, но защитават краката и са устойчиви на различни климатични условия. Вторият вид пяна също ни гарантира лекота, но и добро сцепление и дълготрайна употреба.

On running предлага и два вида гумени подметки - Missiongrip и Rebound Rubber, които са по-подходящи за тичане по неравни терени, осигурявайки същото усещане за движение по облаците, комбинирано с необходимата стабилност.

Стелките на маратонките On също са плод на дълга разработка, за да допълнят усещането за комфорт и лекота. Те се създават за конкретните модели, работят в синхрон с подметката и осигуряват правилно поддържане на краката, както и необходимата свобода за движение. 

Всички технологии, използвани в спортните обувки имат една-единствена цел - да превърнат тичането от упражнение за самоконтрол на движенията в удоволствие

On runnuing са добър избор и за хора, които искат да тренират своята физическа слабост и издръжливост с тичане или пък смятат, че проблеми като плокостъпието биха повлияли на доброто им представяне. Но всъщност, този проблем успява да се повлияе от правилните обувки и редовната физическа активност.

Роджър Федерер, On и партньорство му с швейцарската марка за спортни обувки

Новите обувки на Роджър (най-накрая)

Какво предстои

Марката ни предлага както маратонки за активно тичане и маратони, така и модели за активен начин на живот. Можем да изберем и водоустойчив модел, а разнообразието е още един плюс към качеството, както и приемливата цена, на която се предлага то.