Ако сме любопитни да чуем как звучи поп от Белгия, рок от Япония или пък токшоу от Тайван, то има едно приложение, с което може да обогатим социо-културата си. И то по необикновен и забавен начин - като обиколим света, слушайки музика, звуци и токшоута.

Още по-страхотно е, че апликацията е напълно безплатна и достъпна за свободно теглене. Нарича се Radio Garden и поддържа десетки хиляди радиостанции, които излъчват на живо 24 часа в денонощието.

Звучи необятно и невероятно, но концепцията всъщност не е сложна - обясняваме я накратко. Имаме карта на света и набелязваме локация. С кликане върху региона и като изберем зелена точка, означаваща радиостанция, фийдът автоматично зарежда и пуска радиостанция. Казва дори и кое е името ѝ и къде точно се намира.

Снимка 567223

Източник: iStock

Лесно като игра, също толкова забавно, а освен това и образователно. Не можем и да си представим дори колко много бихме обогатили знанията си за музикалната култура по света.

И така, една минута може да слушаме нещо от Сицилия, а в следващата - да отскочим до щата Тексас например. Имаме възможност да прескачаме от вълна на вълна, докъдето ни стига въображението. Селекцията е повече от богата - на разположение са цели 30 000 станции!

А идеята на Джонатан Пуки, който е създател и дизайнер на приложението, е да направи "модерна версия на старите радиоприемници, която да пресъздаде магичното чувство на пътуването по света на сляпо, като се доверим слухът и знанието ни за мястото да направят така, че радиостанциите да оживеят."

Tripadvisor, Travelers Choice Awards и кои са най-популярните дестинации за 2022 г.

Топ дестинациите на 2022 г.

Туристите имат думата

Бихме казали, че целта е постигната. Слушайки със затворени очи, се "изгубваме" и оставяме слуха и въображението ни да обрисуват пейзажа на локацията. Чудесно напомняне, че границите, които ни разделят, са единствено в съзнанието ни.