На 17 септември София празнува своя ден. А софиянци и посетители на града ще могат да отпразнуват повода на едно специално събитие, в самия център на града.

The Sofianer, градинка “Кристал”, София и изложбата, вдъхновена от списание The New Yorker

София - колкото поетична, толкова и абсурдна

Десетките лица на столицата

В карето, образувано от булевардите "Мария Луиза", "Дондуков", "Васил Левски" и "Сливница" и обгръщащо част от историята, архитектурата и култура ни, традиционно ще се развихри КвАРТал Фестивал. Той е сред любимите градски събития, а доказателството е фактът, че сега се завръща за седмото си поредно издание. Този път обаче в сърцевината на събитията ще е именно Денят на София.

На 17 септември (събота), когато го отбелязваме, че даже и от по-рано - още от 17 ч. днес, 16 септември, посетителите ще могат да се разходят свободно из пешеходните зони на фестивала, да разгледат изложби, да се включат в работилници и да се забавляват с много музика. И така, чак до 21 ч. в неделя.

Снимка 587650

Източник: Facebook / КвАРТал Фестивал 2022: Малките неща

През тези три дни организаторите искат да насочат вниманието на посетителите към малките неща и да ги предизвикат да си поговорят именно за тях. Става дума за онези малки неща, които създават по-голямата, общата ни картина. Освен тази по-философска идея, КвАРТал Фестивал са замислили и разходка из уличките, по време на която всеки да открие някоя и друга градска тайна.

Определено звучи като интригуващо предизвикателството към софиянци и посетители на града. Те ще могат да влизат от вход във вход, като част от жителите ще отворят къщите си за изложби и дегустиране на храна например. От сградите ще звучи музика, като ще може да чуем дори и опера от балкона на съседа до църквата Света Параскева.

Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова, “Извънредно неудобно” и новото им представление за неудобните ситуации от живота

Когато положението стане “Извънредно неудобно”

За най-неудобните моменти разказват Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова в новото си представление

КвАРТал Фестивал ще се състои от 16 до 18 септември и е с вход свободен.Повече информация за събитието има тук.