Несъмнено всеки е изпитвал или е чувал за болките в ставите, които настъпват с напредване на възрастта. Износването на ставите е един естествен процес, въпреки че интензитетът му зависи много от професията, движението, начина на хранене и превантивните мерки, които взима всеки човек.

Ставите работят на принципа на триене. В ставите и хрущялите се съдържат протеогликани, което са полизахаридни вериги. Техните градивни елементи са глюкозамин и полизахариди. При движение ставите се трият една в друга и тези полизахаридни вериги постоянно се разрушават и, следователно, възстановяват.

Със забавянето на метаболизма и нарушаването на редица процеси, свързани с напредване на възрастта, глюкозаминът много често започва да не достига, което означава, че протеогликаните се заменят бавно и ставите се трият една в друга с по-голям интензитет. Това води до болки и/или възпаления, тъй като организмът се опитва да намали триенето. Оттам движението става все по-ограничено и следват по-сериозни проблеми, като развитие на артрит.

Снимка 407396

Източник: iStock

Съществуват над 100 различни вида артрит. При професиите, свързани с по-усилено движение или след интензивно спортуване в дълъг период от време, тези процеси се ускоряват, а проблемите могат да възникнат по-рано. Затова е препоръчително професионалните спортисти или хората, които работят тежък физически труд, да си набавят глюкозамин профилактично още с навършване на 25 години, а всички останали - около 40-годишна възраст. Съществуват разновидности на този елемент, които са различно усвоими от организма.

ФорФлекс е изключителен продукт с изцяло натурален, растителен глюкозамин, който се усвоява много лесно от организма. За разлика от глюкозамините от ракообразни - той не причинява алергии и е подходящ за постещи и вегетарианци.

Глюкозаминът във ФорФлекс набавя нужните градивни елементи за образуване на ставните повърхности, костната тъкан и сухожилията. Той намалява триенето и усложненията при движение, които настъпват с напредване на възрастта.

Снимка 407399

Източник: iStock

Глюкозаминът във Форфлекс отговаря на стандартите на качество на Американската фармакопея, която е една от най-строгите и прецизните в цял свят. ФорФлекс съдържа и стандартизирани висококачествени екстракти от босвелия и джинджифил. Екстрактът от босвелия има научно доказан противовъзпалителен ефект при възпаления, възникнали именно в следствие на проблеми със ставите. Екстрактът от джинджифил, освен противовъзпалително, действа и болкоуспокояващо, чрез влиянието си върху ванилоидните рецептори.

ФорФлекс е комплексен продукт, които намалява разрушителните процеси в ставите и сухожилията в следствие на напреднала възраст, интензивно спортуване или травми. ФорФлекс набавя нужните градивни единици, за да могат ставните връзки да се възстановят. ФорФлекс е изключително подходящ и за прием като превантивна мярка, тъй като влиянието върху ставните повърхности и връзки е много по-бързо и лесно, преди те да бъдат крайно увредени. ФорФлекс благоприятства и състояния като артрит, тъй като неговите полезни съставки влияят и на рецепторите за болка и намаляват възпалението. ФорФлекс няма никакви установени странични ефекти в обозначените дози, което го прави изключително подходящ за дълготраен прием. Препоръчително е с напредването на възрастта човек да приема глюкозамин дълготрайно, за да предотврати, а и за да повлияе и ограничи вредите от естествените процеси на стареене, свързани с ограниченото движение.

Можете да намерите ФорФлекс в аптеките и без рецепта и онлайн на botanic.cc.