На прага на есента сме и сме в пълна готовност да извадим любимите си кожени дрехи и аксесоари от гардероба. Харесваме ги не само защото правят всяка визия по-стилна, но и защото никога не излизат от мода и затова се славят като вечни. Но са вечни, разбира се, само ако знаем как правилно да ги поддържаме, защото и те изискват по-специално внимание.

9 модни тенденции за есенния гардероб

Какво да носим тази есен

Кои ще са най-актуалните цветове и модели

В идеалния случай, за да осигурим на кожените си дрехи и аксесоари най-правилната грижа, е добре да се съобразим с вида кожа, от който са направени. Всеки вид кожа изисква различни методи и продукти. И като се замислим, това е доста логично и подобно и при грижата за човешката кожа на тялото и лицето - при всеки тя има различни нужди и съответно подходящите продукти.

Кожените дрехи и аксесоари също се нуждаят основно от две неща - почистване и подхранване. Първата стъпка - почистването, може да направим с мека кърпа и почистващ разтвор. Така влакната останат свежи и здрави. Негативната страна на почистването обаче е, че то често премахва необходими масла и влага от кожата, което може да я изсуши. Затова и не трябва да пренебрегваме втората стъпка - подхранването. Подходящият балсам помага за възстановяването на влагата, така че влакната да останат гъвкави, а кожата - здрава.

Снимка 634380

Източник: iStock

Изненадващо достъпният продукт, който всяко домакинство има, и може да се използва за почистването на петна от кожа, е сапунът. Но мек и нежен такъв. Него обаче не трябва да нанасяме директно върху кожата, а първо върху кърпа и след това върху дрехата или чантата.

Снимка 634375

Източник: iStock

В никакъв случай обаче не трябва да прибягваме до това да почистваме кожа с две неща: вода, тъй като може да проникне в кожата и да я увреди, и оцет, заради неговата киселинност, която също не ѝ се отразява добре.

Как да се грижим за кожените чанти

Как да се грижим за кожените чанти

Какви са съветите на експертите

Добре е да предпазваме кожените дрехи и аксесоари от излагането на екстремни температури, надраскването с остри предмети, пряка слънчева светлина и влага. А когато не им е сезон и не ги обличаме, може да ги предпазим най-добре в платнена торба и на сухо в гардероба, пише Glamour.