През миналата седмица от Fibank (Първа инвестиционна банка) споделиха добра новина за своите клиенти: ако имате издадена от банката дебитна или кредитна карта VISA, вече можете да се възползвате от услугата Apple Pay.

Живеем във времена, когато безопасността и сигурността са с особено висок приоритет - както във физическия, така и във виртуалния свят. С Apple Pay трябва просто да доближите своя iPhone или Apple Watch до платежния терминал, за да извършите безконтактно плащане. Така можете да избегнете предаването на платежната си карта на други лица, докосването на физически бутони или боравенето с пари в брой.

Освен за разплащания в магазини и заведения, можете да използвате Apple Pay на iPhone, iPad и Mac за по-бързи и удобни покупки онлайн, както и за извършване на плащания в приложения на Apple Watch. Допълнително удобство е, че не се налага да създавате акаунти или многократно да въвеждате информация за плащане и доставка.

Apple Pay използва силата на iPhone, за да защити всяка една трансакция - всяка покупка е удостоверена с Face ID, Touch ID или парола за устройство, както и с уникален еднократен динамичен код за сигурност, което прави невъзможно хакването и ви предпазва от кражба и личен фалит. Когато използвате Apple Pay с кредитна или дебитна карта VISA от ПИБ, действителните номера на картите не се съхраняват на устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това се присвоява Device Account Number - уникален акаунт номер на устройството, който се криптира и съхранява сигурно в Secure Element - сертифициран чип по индустриален стандарт, предназначен за безопасно съхраняване на платежната информация в устройството.

За да използвате Apple Pay, просто отворете приложението Wallet на своя iPhone, докоснете + и следвайте стъпките за добавяне на кредитните или дебитни карти VISA на Fibank. И като допълнителен бонус, ще продължите да получавате всички награди и ползи, предлагани от картите на Първа инвестиционна банка.