Италия е много красива страна и всеки, който е имал възможността да я посети, се е убедил в това твърдение. И съвсем логично туризмът е много важен за икономиката на страната.

Презиче, Италия и градът, който плаща на хората, за да живеят там

Италианският град, който плаща, за да живеем там

Местните власти имат ясен план за справянето с...

Понякога обаче съобразяването с туристите може да разгневи местните. Точно това се е случило в малкия град Пиенца, който се намира в провинция Сиена, Тоскана.

От CNN разбираме, че историческата часовникова кула в центъра на града е била "смълчана" за през нощта заради оплаквания от туристи, че им пречи на съня. Строежът на сградите около площада, където се намира часовникът с камбана, е започнал през 1459 г., което означава, че въпросната часовникова кула е на над 560 години.

Кметът на Пиенца, Маноло Гароси, казва пред CNN, че камбаната към часовника е спряна в часовете от полунощ до 7 сутринта, за да се спазят правилата за шумово замърсяване, които изискват тишина в тези часове.

Снимка 629094

Източник: iStock

Тази промяна обаче не се нрави на местните жители на града, които се оплакват от липсата на камбаната през нощта, твърдейки, че без нея не могат да спят. Недоволството е породено и от факта, че преди повече от година звукът от камбаната е бил дигитализиран.

Пред телевизия RAI част от всички 2100 местни жители казват, че са родени в града и са свикнали да чуват камбаната през нощта.

Къде в Европа (но извън Италия) правят най-добрата пица

Къде в Европа (но извън Италия) правят най-добрата пица

Изборът на италианците

Историческият център на Пиенца в момента е защитен от ЮНЕСКО, като е бил преустроен през XV век от папа Пий II според принципите за идеален град по време на Ренесанса.