Автомобилилът, който караме, неимоверно издава доста за нас. Ако някой ни види да слизаме от последния модел на Bugatti например, едва ли ще си помисли, че едва свързваме двата края.

Lamborghini Revuelto - първият в света V12 plug-in хибрид е тук

Първият хибрид на Lamborghini е тук

Всичко, което знаем за Revuelto

Но само автомобилът понякога не е достатъчен, за да демонстрираме висок стандарт. На регистрационния номер също се обръща особено внимание. А някои хора са готови да се разделят с наистина много пари, за да получат отличителен регистрационен номер.

От Bloomberg разбираме, че на търг в Дубай е бил продаден регистрационен номер за рекордната сума от 15 милиона долара, което е около 55 милиона дирхама.

Номерът не е с повтарящи се цифри или букви, а всъщност е съставен от само два символа - P7. Не е обявени кой е човекът, платил всички тези милиони, но предполагаме, че скоро ще бъде забелязан по улиците на Дубай, прикачен към някой суперавтомобил.

Предишният рекорд за най-скъп номер бе поставен през 2008 г., когато някой плати 52.2 дирхама за него, пише CarBuzz. През октомври 2021 г. регистрационен номер с надпис MM бе пусната на търг за 24 милиона долара, но така и не бе продадена.

Lamborghini Revuelto - новият модел на италианците, за който се чака на опашка

На опашка за Lamborghini - колко дълъг е списъкът с чакащи за новия Revuelto

Защото всеки иска бърза и скъпа кола

Обещанията са, че похарчените 15 милиона долара за P7 обаче няма да отидат в нечий джоб, а за благотворителност. Ще се прехвърлят към организацията 1 Billion Meals Endowment, създадена и управлявана от емира на Дубай шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум.