Често се оплакваме, че в големите градове става все по-пренаселено и това става все по-осезаемо. Но тук сме си много по-добре в сравнение с други като Китай и Япония, където част от населението в мегаполисите живее в помещения, по-малки от една стая в нашите апартаменти.

Калимнос - гръцкият остров обявен за най-евтината ваканционна дестинация в Европа

Гръцкият остров обявен за най-евтината ваканционна дестинация в Европа

Ето как изглежда топ 10

Е, има и едно място на света, което се смята за най-гъсто населеното. И ако попаднем там, нищо чудно да развием и клаустрофобия. Остров Мигинго се намира в езерото Виктория и дълги години е обект на териториални спорове между Кения и Уганда, въпреки че е с площ едва 2000 кв.м. На нея живеят близо 1000 души, което го прави наистина пренаселен. А през 2009 са били едва 130.

Малкото парче земя във водата е от съществено значение за Кения, защото именно жителите му са основен доставчик на риба за страната. Островът е труднодостъпен, а достъпът до него не е свободен.

За да не стане притегателна точка за туристи и любопитни погледи, местни изискват такса от 250 долара, за да дадат разрешение на някои посетител. Наскоро един от тях стана и Джоуи Хатаб от Дубай, който засне нестандартното приключение, пише Daily Mail.

Това, което му прави първо впечатление, е, че хората на Мигинго обичат да се забавляват. Те имат едно магазинче, в което се продава и алкохол, и от него звучи силна музика. Обичат и да готвят заедно на тесните улички, което ги кара да се чувстват като едно голямо семейство. Е, най-често ядат едно и също - пържена риба и картофи. Мъжете се къпят от едната страна на пристанището, а жените - от другата.

Как трима мъже бяха спасени от самотен остров

Как трима мъже бяха спасени от самотен остров

След като изписали "помощ" на брега с палмови листа

Няма спор, много са си близки. Буквално. И показват как хората могат да живеят в мир и разбирателствво, дори когато нямат много - или пък точно заради това.