През последните няколко години китайската компания BYD показа, че не бива да бъде подценявана, когато стане дума за продажбата на електрически автомобили.

BYD изпревари Volkswagen по продажби на автомобили в Китай за 2023 г.

Кой прекъсна 15-годишната хегемония на Volkswagen в Китай

Ето коя компания се противопостави на немците

Те вече веднъж успяха да детронират Tesla от първото място по продажба на електромобили, като дори задминаха Volkswagen на китайския пазар. Бъдещето пред BYD изглежда бляскаво и те не спират с иновациите.

Тези дни китайският автомобилен производител представи пето поколение на plug-in хибридната си технология, която драстично намалява разхода на гориво.

От BYD казват, че plug-in хибридната им технология ще консумира едва 2.9 литра гориво на 100 км. Още по-впечатляващо е твърдението, че при пълен резервоар и заредена батерия, автомобилите им ще могат да изминат общо 2100 км.

Не, няма шега, няма измама, нито печатна грешка. Първите два модела на BYD, които ще са оборудвани с петото поколение на plug-in хибридната система, ще са Qin L и Seal 06, които започват на цени от 99 800 юана, което са около 13 775 долара, пише Reuters.

От компанията твърдят, че с новата технология хората ще пестят над 1000 долара на година от гориво. От Driven твърдят, че в основата ѝ ще залегне 1.5-литров бензинов двигател мощност от 100 к.с. Колкото до електрическите мотори, ще може да се избира от два. По-мощният е 160 кВ, а по-слабият 12 кВ.

Успя ли Tesla да си върне първото място от BYD при електромобилите

Успя ли Tesla да си върне първото място

Ето какво се случва в света на електрическите автомобили

С този иновативен plug-in хибрид BYD със сигурност ще продължи успешно да следва Toyota, Volkswagen, General Motors и Stellantis по продажби в световен мащаб.