Спортните обувки са особена категория, в която модата е нещо повече от просто мода. Съществуват легендарни модели, които носят десетилетия история в себе си като Adidas Stan Smith или пък Converse All Stars.

Някои хора смятат, че съм обувка

Някои хора смятат, че съм обувка

Една любопитна автобиография

Такъв е и Nike Air Jordan 6. През 1991 г. Майкъл Джордън и Чикаго Булс печелят шампионата NBA, като разгромяват Лос Анджелис Лейкърс на Меджик Джонсън. В този финал Джордан е обут в модела на Nike.

33 години по-късно спортната марка отново пуска на пазара Nike Air Jordan 6 Retro. Леки и с динамична линия, кецовете са високи, за да осигурят достатъчно стабилност за глезените. Изработени са от комбинация естествена и изкуствена кожа.

Разбира се, на подметката стои характерното лого на скачащия баскетболист. Air Jordan 6 Retro е поредното попълнение за маниаците на серията, които в последните месеци "получиха" от Nike още Air Jordan 1 Low OG и Air Jordan 1 Retro High OG.

Nike Air Jordan 6 Retro се предлага в един вариант в черно и бяло, като е подходящ както за мъже, така и за жена. На официалния сайт на марката кецовете струват 200 долара.