Европа предлага безкрайни възможности не само за туризъм, но и за временно или постоянно установяване в градове, различни от родните ни. За хората, които предпочитат да не живеят под наем, а в собствено жилище, Express прави класация на деветте най-евтините градове според цената на апартаментите там.

Варшава - градът с най-малко туристи в Европа, който си струва да посетим

Градът с най-малко туристи в Европа

И защо го наричат градът-феникс

Всички те се намират на или около Балканите, а цели три са в Румъния. Това са Сибиу, Крайова и Орадея. Орадея е в близост до границата с Унгария и е един от най-бързо развиващите се в икономическо и културно отношение в страната.

Сибиу е градът с най-големия открит музей в Европа - Astra National Museum, докато в Крайова е най-просторният природен парк на континента, парк "Николае Романеску". В класацията са още Кишинев в Молдова, Мостар и Тузла в Босна и Херцоговина, както и Патра в Гърция.

Мостар

Източник: iStock

Мостар

Два български града влизат в класацията за най-ниски цени за закупуване на жилища в Европа. Това са Бургас и Пловдив. Ето и топ 10 на най-евтините градове за закупуване на апартамент, като цените са за жилище от 100 кв.м.

Тузла, Босна и Херцоговина - 166 хил. евро

Орадея

Източник: iStock

Орадея

Орадея, Румъния - 165 хил. евро

Патрас, Гърция - 161 хил. евро

Сибиу, Румъния, - 153 хил. евр

Крайова, Румъния - 148 хил. евро

Бургас, България - 136 хил. евро

Пловдив, България - 131 хил. евро

Мостар, Босна и Херцоговина - 128 хил. евро

Битоля

Източник: iStock

Битоля

Битоля, Северна Македония - 91 хил. евро