Пандемията може да не беше подходящо време за туризъм. Затова пък след края й пътуванията преживяват истински пик, като превръщат някои популярни дестинации в истински ад за всеки, решил да ги види (да, Венеция е сред тях, както и Дубровник).

Венеция с нови правила за туристите в града

Какво трябва да знаем за новите забрани във Венеция

Туристите ще трябва да се съобразяват

През 2024 г. много от любителите на пътуванията с нискотарифни авиолинии търсят атрактивни, но не толкова "хитови" места, където да прекарат уикенда или кратката си ваканция. Кой е градът в Европа с най-малко тълпи от туристи?

Отговорът е Варшава. Столицата на Полша е по-слабо посещавана от южния град Краков, но реално имаме всички основания да й посветим поне няколко дни. Известна е като градът-феникс, защото няколко пъти е разрушавана и строена наново.

Снимка 653486

Източник: iStock

Неокласическите църкви (католицизмът е важна част от полската история), красивият Кралски дворец и тесните долепени една до друга къщи в цвят охра на търговците в центъра (реплика на оригиналните, разрушени по време на Втората световна война) са сградите, които заслужават внимание.

Снимка 653485

Източник: iStock

Варшава обаче не изостава от актуалните тенденции да използва сгради от социалистическия период за модерни места, любими на младите хора - веган ресторанти, барове, както и малки крафт пивоварни.

Снимка 653484

Източник: iStock

Музей на водката и Музей на неона са по-специфичните атракции, които да посетим. Както и квартал Прага на другия бряг на река Висла - мястото, където е сниман спечелилия Оскар филм с Ейдриън Броуди "Пианистът", припомнят Forbes.