За всеки, който мисли, че е наистина добър в секса, а защо не и "най-добър в света", вече има възможност наистина да го докаже. Звучи странно, но Шведската секс федерация прави опити да стартира международно състезание по темата - тъй като смята секса за вид спорт.

Нормално ли е да фантазираме за друг, докато правим секс с партньора си

Нормално ли е да фантазираме за друг, докато правим секс с партньора си

И да, и не

Според редица публикации във виртуалното пространство и новинарски съобщения "Европейското първенство по секс" ще се проведе на 8 юни и ще включва състезатели от 16 различни държави. Съдиите от федерацията ще отчитат "съблазняването, физическия вид, изследването на ерогенни зони, издръжливостта, креативността.

Подобно на олимпийските състезатели, участниците ще бъдат оценявани по "трудността на изпълнението" както и по "артистизма".

За съжаление на всички, които смятат да напуснат работа и да се отдадат на подобно състезание, оказва се, че горните съобщения са неверни. Макар че организаторите, сред които е и собственикът на стриптийз клуб и Драган Братич, наистина да са се надявали на подобна инициатива, в крайна сметка тя бе отхвърлена с редица мотиви, пише IFL Science.

"Заявлението на кандидатстващото сдружение не е достатъчно мотивирано и изчерпателно и има множество недостатъци", се казва в съобщение за медиите на Националната спортна конфедерация в Швеция. "Недостатъците са такива, че заявлението не може да бъде разгледано по същество и поради това трябва да бъде отхвърлено."

И тъй като, въпреки всичко, продължава да се твърди, че състезанието все пак ще се проведе, конфедерацията се опита да се дистанцира още повече от него, заявявайки пред News Checker, че това е "невярна информация с цел да се очерни шведският спорт и Швеция като цяло".

Защо да правим секс три пъти в седмицата

Защо да правим секс три пъти в седмицата

Освен за удоволствие

Шведската федерация по секс от своя страна реагира възмутено, казвайки: "Тази година те приеха електронния спорт за спорт. А седенето пред компютъра и играенето на видеоигри повече спорт ли е, отколкото здравословната физическа активност, под каквато и да е форма, която удължава живота? Нека всеки сам си направи извода."