Повечето от нас вероятно предполагат, че извънземни съществуват под една или друга форма и не сме сами в галактиката. Доказателствата за извънземен живот обаче все не успяват да ни убедят на 100% в тази теория. Или поне до този момент.

Защо все още не сме срещнали извънземни

Защо все още не сме срещнали извънземни

Тревожните разяснения на един учен

Тази седмица пред мексикански политици в Конгреса група учени представи "нечовешки" извънземни трупове на неидентифицирани създания. Събитието бе организирано от журналиста Хайме Маусан, който дори се закле, че мумифицираните екземпляри не са част от "нашата земна еволюция". 

Твърди се, че двата трупа са били открити в мини за диатом (клетъчни водорасли) в Куско, Перу, а не сред останки от разбил се космически кораб например. По-късно са били вкаменени и изследвани от учени от Автономния национален университет на Мексико. Те успяват да извлекат ДНК от екземплярите и се оказва, че над 30% от нея остава "неизвестна", предава Reuters.

По време на речта на Маусан, провъзгласил се за уфолоф, бяха представени и рентгенови снимки на двата екземпляра от неустановен вид, както и тяхна триизмерна реконструкция. Те се отличават с продълговати глави и само с по три пръста на всяка ръка. Предполага се, че са на около 1000 години.

От Националната лаборатория по масспектрометрия с ускорители към Автономния национален университет се разграничиха от твърденията на журналиста и заявиха, че те изследват само това откога датират намерените останки, но не могат да потвърдят техния извънземен произход. Очаква се и NASA да обсъди обявените резултати и да даде своята позиция.

Венера, възможните сигнали за извънземен живот и новото откритие на учените

Има ли живот на Венера

Какво кара учените да мислят така

Името на Хайме Маусан не за пръв път се свързва с открития за извънземен живот. Преди години той отново твърдеше, че е открил трупове на неидентифицирани създания, които в последствие се оказаха на човешки деца. Този път обаче силният му коз е извършеният ДНК анализ и ако се докаже неговата достоверност, може това да е откритието на живота му.