Представянията на нови технологии често са предшествани от изтекли данни и снимки, които най-често са дело на някой по-смел репортер или обикновен хакер.

В други случаи обаче източникът може да се окаже и една от най-големите дигитални платформи в света.

Такъв в случаят с Amazon и предстоящия нов модел на Motorola Moto G8 Power, който съвсем случайно се появи в целия си блясък в страниците на сайта преди няколко дни.

Дали от Motorola са възроптали - не знаем, но в крайна сметка печелившите сме ние, защото получаваме почти пълен достъп до визията и спецификациите на един смартфон от среден клас, който определено заслужава вниманието ни.

Moto G8 Power изглежда напълно подготвен за 2020 г. с 6.4-инчов Full HD+ екран с впечатляваща за този клас резолюция от 2300 х 1080 пиксела, при който 25-мегапикселовата f/2.0 селфи камера е вградена в малък отвор в горния десен ъгъл.

Снимка 465703

Източник: Amazon

От публикациите на Amzon научаваме, че от Motorola са заложили на Snapdragon 665, 4GB RAM и 64GB памет, които са в крак с очакванията ни за подобен модел.

Сензорът за пръстов отпечатък е вграден в логото на гърба на телефона, където се намира и големият коз на Moto G8 Power - камерата.

Снимка 465706

Източник: Amazon

От Motorola са удостоили модела с цели четири сензора, което е страхотна новина за феновете на марката, които не искат да харчат хиляди левове за нов телефон.

Снимка 465704

Източник: Amazon

Главният сензор е с 16 мегапиксела, а под него има отделен модул, съдържащ леща с два мегапиксела за макро снимки и още два сензора с по осем мегапиксела, един от които предполагаме, че е с широк ъгъл на заснемане.

Power факторът на телефона обаче се крие в огромната 5000mAh батерия, която би трябвало да издържа цели три дни без зареждане.

Снимка 465702

Източник: Amazon

Другата добра новина е, че тя ще бъде зареждана със зарядно от поне 15 вата, което ще е част от комплекта на телефона.

Черешката на тази доста приятна торта на Motorola е цената на модела, която не бе обявена от Amazon, но се очаква да е в рамките на около 300 долара.

Ако предположим, че данните на Amazon са достоверни, то Moto G8 Power изглежда като един истински претендент за първите места в средния клас смартфони, който със сигурност ще си спечели много фенове през настоящата година.