Още от 2020 г. се говори, че Том Круз ще бъде първият актьор, който ще има възможността и честта да снима филм отвъд пределите на нашата планета - в Космоса

Том Круз, "Мисията невъзможна 7" и защо е изпратил 300 торти до Великобритания

Защо Том Круз е изпратил 300 торти с частния си самолет до Великобритания

Много мил жест от страна на актьора

Ако доскоро това звучеше просто като една страхотна идея, която вероятно ще се реализира в някакъв бъдещ момент, то сега вече имаме първата направена стъпка към изпълнението й. 

Базираното в Лондон филмово студио Space Entertainment Enterprise, което ще продуцира космическия филм с актьора, обяви плановете си да прикачи към Международната космическа станция специален модул, който ще включва филмово студио и спортна арена.

Той ще бъде създаден от компанията Axiom Space и ще носи името SEE1. Тя планира до 2024 г. да изстреля и да прикрепи към МКС свой собствен модул, който ще се използва за туризъм и изследователска дейност. А около 1/5 от него ще бъде отделена за мястото, в което ще се заснемат филмови продукции в Космоса.

Засега не се разкриват допълнителни подробности като цената на проекта, както и кога може да очакваме първия филм, заснет от части в Космоса. Ясно е обаче, че модулът с филмово студио ще се предоставя за ползване и на трети страни срещу съответното заплащане.

Така артисти от цял свят ще имат възможността не само да заснемат филми и клипове, но и например да правят концерти на живо, които да предават директно от ниската орбита на Земята.

Космосът, Международната космическа станция, MicroAge и експериментът с човешки клетки

В Космоса ли се крие тайната на човешкото стареене

Нов интересен експеримент

След първоначалното свързване към МКС пък станцията Axiom се очаква да се отдели и да започне да функционира напълно самостоятелно през 2028 г., което още повече ще увеличи нейните възможности и ще я превърне в първата в частна космическа станция, полагайки основите на изцяло нов космически бизнес, предава Daily Mail.