Учените вече доказаха, че представителите на силния пол по-трудно топят мазнини в сравнение с жените. А отскоро са категорични и за друго - широко разпространените бирени коремчета, които наблюдаваме при всеки втори мъж, особено в по-напреднала възраст, само изглеждат безобидно. Всъщност са изключително опасни за здравето.

Мъжете, жените, тренировките и кой от двата пола топи мазнините по-бързо

Мъжете или жените горят по-лесно мазнини

Бонус точки за някого

Трупането на коремни мазнини често води до сърдечно-съдови проблеми и до ендокринологични разстройства като диабет. Но с тях не се изчерпват рисковете от още куп сериозни заболявания.

През месец април излязоха резултатите от ново проучване на петима здравни експерти от Канада, чиято цел е била да потвърдят или да отрекат топлата връзка между талията и рака на простатата.

Снимка 534783

Източник: iStock

Учените направили редица изследвания на повече от 1900 представители на силния пол. Събрали данните от техните измервания на кръст и ханш, ръст, тегло и други данни, за да определят техния индекс на телесна маса (ИТМ).

Снимка 534784

Източник: iStock

Така стигнали до заключението, че обиколката на талията от 101.6 или повече сантиметра е тясно свързана с още по-висок риск от агресивен рак на простатата.

Експертите установяват и друго - само по себе си общото затлъстяване не е причина за това онкологично заболяване, докато мазнините в областта на талията са.

Затлъстяването, лекарството Wegovy и може ли да бъде ефективно срещу качване на килограми

Това ли е търсеният лек срещу затлъстяването

Нов научен пробив

"Коремното затлъстяване причинява хормонални и метаболитни вариации, които могат да насърчат растежа на хормонално зависими ракови клетки", обяснява авторът на изследването, доктор Ерик Валие от Университета в Монреал. Освен това води и до намаляване на тестостерона, уточняват още от Eat This, Not That!.