По последни данни на компанията Hasbro, продажбите на настолни игри в Щатите са скочили с 21%, а приходите от този вид забавление само през януари 2021 г. възлизат на 4.71 милиарда долара. Сигурни сме, че това е тенденцията в цял свят и вероятно още дълго ще е така.

Sony, PlayStation 5 и какво да очакваме от новите VR контролери (освен футуристичен дизайн)

Когато бъдещето е в ръцете ни

Sony надмина очакванията ни

Не ни се вярва и броят на геймърите да спадне, най-малкото заради новите технологии, които предлагат все повече удобства и съответно - още по-силни изживявания.

Това е идеята и на уникалната конзола Last Gameboard, създадена от екип запалени геймъри, които наричат себе си Gameboard. Изобретението им ще радва с безброй игри - от добре познатите шах и покер, до чисто нови предложения. По наш избор и срещу заплащане. А и ще можем да играем на тях по всяко време и от всяка точка на планетата.

Благодарение на сензорния екран с вградени радиочестотни идентификационни маркери, Last Gameboard ще предлага две опции - съревнование с физически фигури и с виртуални, които ще местим с пръсти по повърхността й.

Според Главния маркетинг директор Лий Алентък, целта е да се свържат двата жанра, като се комбинират социалните и тактилни аспекти на личните игри с удобството на конзолната платформа Xbox.

Last Gameboard ще разполага и с WiFi и Bluetooth свързаност и ще се синхронизира с нашия смартфон. Ще можем да играем сами или в мрежа, да правим паузи и да продължим по-късно от там, докъдето сме стигнали.

А заради месечния абонамент, който ще дава достъп до списъка със забавления на Last Gameboard, Алентък силно се надява продуктът им да се превърне в нещо като "Netflix за настолни игри".

Новите филми и сериали на Netflix през април

Новите филми и сериали на Netflix през април

Месец с българско участие

Конзолата е във финалната фаза на разработка и би трябвало да излезе на пазара в края на 2021 г. Цената й ще е около 700 долара, а софтуерният абонамент за месец ще излиза към 15 долара, уточняват от Robb Report.

Най-големите ентусиасти могат да се запишат още сега в списъка с чакащи на официалния сайт, за да се сдобият първи с Last Gameboard.