Есента чука на вратата и не след дълго (ако вече не сме го направили) ще трябва да запретнем ръкави и да разчистим гардероба си от летните дрехи.

Капитонирано, бомбър и biker яке, вълнени блейзъри и кои са най-актуалните връхни дрехи тази есен

Топ 5 на най-актуалните якета тази есен

Да преподредим гардероба си

Въпреки че се сбогуваме с цветните и ефирни рокли, моментът, в който се подготвяме за предстоящия сезон, може да се окаже вълнуващ. Магазините вече са заредили новите колекции, а ето и какви цветови ни очакват там, според Vogue.

Barbiecore Pink (розовото на Барби)

Снимка 587694

Източник: iStock

Barbicore беше навсякъде това лято, отчасти благодарение на предстоящия филм за Барби, но и заради колекцията на Valentino есен-зима 2022/23. В нея 40 от 81 визии бяха в ярко розово.

Vanilla-Latte Beige (бежово като ванилово лате)

Снимка 587695

Източник: iStock

Комбинациите от един неутрален нюанс с друг такъв са хит през есенния сезон. Цветове, които ни напомнят на ароматно и сгряващо лате, са елегантен начин да сме в крак с тенденциите. 

Burnt Orange (препечен портокал)

Снимка 587696

Източник: iStock

Оранжевото тази есен ни носи сантименталното усещане за летен залез. Така че, ако все още не сме готови да приветстваме дъжда и студа, този цвят идеално ще пасне на гардероба ни.

Pacific Ocean Blue (тихоокеанско синьо)

Снимка 587702

Източник: iStock

Този ярко син оттенък е актуален на модния подиум не от днес, но най-накрая достигна и до "обикновените" хора. Един чудесен цвят, който, както оранжевия, ще ни напомня за любимото лято и всеки път, когато го облечем, ще се връщаме на брега на морето.

Zesty Lime (сочен лайм) 

Снимка 587706

Източник: iStock

Цитрусовият цвят завладява улиците на Копенхаген и скоро същотосе случи и по нашите ширини. Pantone го наричат Lime Punch (пунш от лайм), а ние просто "сочен лайм". Откриваме го под формата на прилепнали рокли, блейзъри и дори ботуши.

Mellow Yellow (Пастелно жълто)

Снимка 587700

Източник: iStock

Щипка романтика ни носи мекото жълто в дрехите. Роклите в този цвят ни напомнят за променящите се цветове на есенните листа. Цветът е чудесен избор за чанта или боти, които да бъдат акценти в облеклото ни.

Off-White (мръсно бяло)

Снимка 587699

Източник: iStock

За белият цвят няма сезон. Но въпреки това есенните му нюанси са по-кремави и приглушени. Не можем да кажем, че е най-удобният цвят за носене (особено в дъждовно време), но пък винаги ни дава усещане за класа. И можем да го съчетаваме с всякакви други цветове. 

Dark Gray (тъмно сиво)

Снимка 587704

Източник: iStock

Още един цвят, който не е крещящ и е стилен избор за есента. Дали ще го обуем като панталон, пола или пък ще се наметнем в тъмносиво сако, резултатът ще е един - изисканост и комфорт.

Цветни чорапогащи, цветни обувки и каква ще е най-модерната им комбинация през есента на 2022 г.

Това ще бъде хитът на есен 2022 г.

Модните колекции за втората половина на годината

Autumnal Brown (есенно кафяво)

Снимка 587698

Източник: iStock

Няма как да пропуснем есенната класика - кафяво, кафяво и пак кафяво. Този цвят безспорно е сред най-подходящите за преходния сезон. А добрата новина е, че може да се комбинира с всички останали цветове по-горе.