Добре известен за всички ни факт е, че Илон Мъск работи денонощно, само и само да може да ни изпрати далеч от Земята час по-скоро.  Чрез компанията си SpaceX Мъск мечтае да създаде достъпна за повече хора възможност за космическо пътуване и дори преселване на Марс. 

Илон Мъск, ракетата BFR и какво ново около нея

Докъде стигна ракетата на Илон Мъск

Луната е все по-близо

Вчера, 11 февруари, милиардерът загатна точно колко достъпна ще е услугата за релокация на "червената планета", с което раздразни голяма част от интернет потребителите.

Според поста на Мъск в Twitter, билетите до Марс някой ден ще струват по-малко от 500 000 долара, като е възможно цената им да падне и до 100 000.

Идеята на Мъск е, че "повечето хора в напредналите икономики" ще могат да продадат дома си и да използват средствата, за да се преместят на Марс. 

Проблемът, който много интернет потребители изтъкват, е, че твърденията на Мъск са доста далеч от реалността и не взимат предвид факта, че огромна част от милениалите нямат почти никакви спестявания или дом на тяхно име.

"Голямата битка за Космоса", Илон Мъск, Джеф Безос, Ричард Брансън и Пол Алън - новата книга за техните проекти

Голямата битка за Космоса и кой ще я спечели

Съревнованието между Илон Мъск, Джеф Безос, Ричард Брансън и Пол Алън

Друг е въпросът дали човек от средната класа би се затичал към Марс, ако има едни 100-500 хиляди долара, или с въпросните пари би предпочел да води нормален земен живот. 

Но може би проблемът е в нас, и трябва да се замислим защо някакви си 100 000 долара ни се струват като сериозна сума...