Виждали сме какво ли не на модния подиум и въпреки това дизайнерите все успяват да ни изненадат с нещо, което ни кара да повдигаме вежди от учудване.

Този пък погледът ни се спира на ревюто на бранда Jacquemus по време на Седмицата на модата в Париж. И трябваше добре да се загледаме, за да видим акцента в него - микро дамските чанти.

Снимка 409521

Източник: Facebook / JACQUEMUS

През годините най-любимият аксесоар на дамите премина през хиляди трансформации, като на мода излизаха ту огромните чанти, ту малките клъчове, в които да се чудим какво да съберем. Но тук подобни чудения няма, защото е ясно, че нищо не можем да сложим в тези модели на Jacquemus, които са само за красота.

Снимка 409522

Източник: Facebook / JACQUEMUS

Чантите са като за кукла Барби, а манекенките ги носят на единия си пръст. В тях май няма място и за едно червило, но пък се явяват като завършек на тоалета. А след тях виждаме няколко oversize торби, ей така, за контраст.

При микро чантичите има и разнообразие, като си личи, че е обърнато доста внимание на тях, въпреки че не сме сигурни кой би си купим подобен аксесоар, ако въобще бъде пуснат в продажба. Различни цветове, къси и дълги дръжки, златиста буква J в десния ъгъл... само размерът им е проблемът.

Преди време Jacquemus отново пуснаха микро чанти, но под формата на бижу, закачено на дълга верижка. Тяхната цена е между 240 и 500 долара и се радват на изненадващ интерес, пише Insider.