Заселването на Червената планета все още може да изглежда като научна фантастика за мнозина, но не и за Илон Мъск. Милиардерът има ясен план в главата си какво точно иска да направи на Червената планета и върви последователно към целта си.

А за да може финалният резултат да оправдае очакванията на предприемача, трябва да се помисли за всеки детайл от общата марсианска картинка. И той го прави.

По думите на изпълнителния директор на SpaceX, една бъдеща икономика, която може да се развие на Марс, ще бъде на основата на криптовалута. Мъск се съгласи с тази теория на един от изследователите на криптовалутите Лекс Фридман. В дискусия в Twitter милиардерът дори се пошегува, че марсианската валута ще се казва marscoin.

Снимка 511644

Източник: iStock

Всъщност, такава вече съществува от няколко години, но не е особено популярна. А дали наистина ще стане част от живота в един бъдещ, автономен, марсиански град, само времето ще покаже, предава Independent.

Плановете на Мъск са до 2024 г. да изпрати първите хора на Марс, а след това, възможно най-скоро, да създаде и първото населено място на Червената планета. Неговата визия вече е почти финализирана, но има още много важни подробности, които да се доизясняват.

Илон Мъск, Марс, Axel Springer и кога ще стъпим на Марс

Илон Мъск вече знае кога ще стъпим на Марс

По-скоро, отколкото очаквахме

Тъй като правителствата на страните на нашата планета нямат власт и суверенитет над живота на Марс, все още не е ясно по какви точно правила ще протича той. Мъск обаче неведнъж е заявявал, че иска всичко там да се решава чрез принципите на пряката демокрация и всички заселници да имат право на глас. Надяваме се само да успеем да доживеем и това...