Придвижването в града понякога може да бъде трудно, а паркирането - същински кошмар. Ето защо Hyundai представи новия си компактен градски електромобил Inster.

Mitsubishi Pajero, Hyundai Kona и имената на модели, които са били променяни, защото са вулгарни

Когато имената на коли всъщност са вулгарни изрази

Mitsubishi Pajero и Hyundai Kona могат да се разберат по съвсем различен начин

Смелият дизайн веднага ни грабва окото, а от Hyundai твърдят, че разполага с водещ в сегмента си (А-сегмента) пробег. Hyundai Inster е с удължена каросерия и междуосие, които осигуряват повече вътрешно пространство в сравнение с бензиновия Casper от 2021 г.

В интериора на компактния градски електрически автомобил намираме 10.25-инчов цифров клъстер и точно толкова голям (10.25-инча) екран за информационно-развлекателната система. За по-голямо удобство има и докинг станция за безжично зареждане.

Снимка 672813

Източник: Hyundai

Любопитното при Inster е, че всички седалки могат да бъдат сгънати - включително и тази на шофьора. Базовата версия на Hyundai Inster разполага с 42 кВч батерия и електромотор с мощност 71.1 кВ (97 к.с.).

Снимка 672814

Източник: Hyundai

Версия за дълъг обхват е с 49 кВч батерия и 84.5 кВ електромотор (115 к.с.). От Hyundai твърдят, че според цикъла WLTP с едно зареждане този вариант на Inster може да измине до 355 км. Зареждането на батерията на бърза зарядна станция от 10-80% отнема 30 минути.

Снимка 672815

Източник: Hyundai

Края на това лято Hyundai Inster ще бъде пуснат в продажба в Корея, а след това в Европа и Близкия изток. През есента ще достигне и до Азиатско-Тихоокеанския регион. В България продажбите се очаква да стартират към края на 2024 година.

Колко струва обновеният Hyundai Tucson в България

Колко струва обновеният Hyundai Tucson в България

Фейслифтът е по-добър и усъвършенстван