Попадането на Huawei в черния списък с компании на САЩ продължава да бъде една от водещите световни теми. И причината е, че последствията от санкциите все още са неясни, което предизвиква куп въпроси, чиито отговори все още не са намерени.

От едната страна са потребителите, които са в неведение какво ще се случи в близко бъдеще с техните устройства с марка Huawei. Главният юристконсулт на компанията заяви публично, че явно и американската администрация не е съвсем наясно какво ще последва от решението й.

Снимка 426072

Източник: Facebook / Prensa Libre Campeche

По думите на Сонг Лиупинг, наложената "безпрецедентна" забрана на устройства с марката Huawei от САЩ ще навреди не само на около три милиарда потребители от 170 държави, но и на американската икономика. 

Над 1200 американски компании работят с китайския технологичен гигант. А спирането на тези бизнес отношения ще постави в риск работните места на хиляди служители в тях, пише Business Insider.

Но явно подобни заключения не могат да изплашат американските власти. Надали ще ги изплаши и делото, което Huawei заведе с искането включването на компанията в забранителния списък да бъде определено като антиконституционно.

Huawei, Apple и гафът на китайския посланик в Twitter

Как китайски посланик сгафи, шегувайки се с Apple

Много смях не е на хубаво

Основаният довод за тази позиция е, че властите са взели решението без да се допитат до съдебната власт. А сега топката отново е в нейното поле.