Хърватия е сред най-предпочитаните дестинации в Европа за топлите сезони. По всяка вероятност заради красивите си плажове. Не е нужно обаче да чакаме чак до лятото, за да я посетим за морска ваканция. През пролетта държавата разкрива и други свои красоти. Ето и кои са те. И издаваме отсега - наистина не са за изпускане.

Edivo Winery - подводната винарна в Хърватия

Подводната винарна в Хърватия

Още едно от богатствата на Дубровник

Вече споменахме плажовете, които обграждат очарователните стари градове Дубровник и Сплит. Но дори времето все още да не позволява да се излегнем по бански на плажа, докато сме в Хърватия няма как да скучаем.

Би било голям пропуск да не посетим една от "скъпоценностите" на страната - Националният парк "Кърка".

Забележителен е с водопадите си, които се разпростират на площ колкото обширен оазис. Затова е добра идея да си подготвим повече от един ден, за да го разгледаме възможно най-подробно.

Така ще имаме време да стигнем и до "Скрадински бук" - една от най-привлекателните за посетителите части в парка. Този водопад е впечатляващ с изумруденозелените си води и е заобиколен от буйна природа.

Дубровник, Исландия, Будапеща и най-инстаграм местата в Европа

Местата, на които всички искат да се снимат

Разнообразието на Стария континент

А пък ако предпочитаме да се откъснем от туристическата тълпа, можем да си резервираме круиз с лодка до "Синята лагуна" и залива "Масленица" - едно от най-мистичните места на Хърватия.