Случвало се е и да завидим на нашите котки и кучета от време на време, признаваме си. Но колкото и да обичаме да глезим домашните си любимци, трудно можем да им осигурим охолен живот, подобен на този на най-големите тузари в животинското царство.

Котките, кучетата, пластични операции на домашни любимци и поредният случай

Имат ли нужда котките от пластични операции

Една криворазбрана тенденция

Да, и такива животни има. Тези същества успяват да натрупат състояние, за което ние можем само да мечтаем.

Справедливо ли е това - не знаем. Можем обаче да научим кои са тези косматковци и как точно стават едни от най-богатите животни в историята, за които разказва Espresso Communication.

Намръщена котка (Grumpy Cat)

Grumpy Cat се възползва максимално от своите пет минути слава, след като се появява върху опаковката на популярна зърнена закуска, калъфки на възглавници, чаши и калъфи за телефони, и дори в собствен телевизионен филм.

Не е ясно с колко консерви риба е наградена за тези свои начинания, но се знае, че спечелва повече 700 000 долара във федерален съдебен процес за използването на нейния образ. За съжаление, Grumpy Cat почива през 2019 г., когато е на седем години.

Гюнтер IV

Немската овчарка Гюнтер всъщност наследява богатството си от друго куче - баща му Гюнтер III. Той пък го наследява от собственика си, графиня Карлота Либенщайн, през 1991 г.

Междувременно, благодарение на разумни инвестиции, богатството на Гюнтер IV набъбва до 400 милиона долара. Дори плъзва слух, че купува къща от Мадона.

Оливия Бенсън

Когато вашият собственик е едно от най-известните лица на планетата, може да ви бъде простено да почивате на лаврите си.

И все пак котето на Тейлър Суифт Оливия Бенсън успява да натрупа собствено богатство, като участва в реклами на няколко успешни марки.

Томазо

Томазо е котка с голям късмет. Като собственост на Мария Асунта, богатата вдовица на италиански строителен предприемач, това животно наследява зашеметяващото състояние от 13 милиона долара, когато човекът му почива през 2011 г.

Снимка 505085

Източник: iStock

Малкото коте, спасено от улиците на Рим, сега притежава портфолио от имоти, включващо няколко домове и вили в Италия.

Джиго

Не бихме искали да се депресираме повече от това, но тази кокошка е ужасяващо богата. През 2002 г. Джиго става мултимилионер, когато собственикът й Майлс Блекуел почива.

Снимка 505086

Източник: iStock

Но не и преди да завещае на пилето своите 15 милиона долара.

Блеки

Навремето Гинес признава този котарак за един от най-богатите в света, с неговите 12,5 милиона долара.

Снимка 505087

Източник: iStock

Блеки се сдобива с тях, като последният оцелял член на петнадесетте котки, с които техният собственик Бен Риа живее. След като милионерът се преселва отвъд, любимецът поема еднолична отговорност за зашеметяващото състояние, което му е завещано.

Кончита

Гейл Поснър оставя 3 милиона долара и имение на стойност 8,3 милиона долара на... кучето си. Изглежда наследницата и дъщеря на известния американски бизнесмен и филантроп Виктор Поснър, иска да бъде сигурна, че любимата й чихуахуа Кончита ще изживее последните си дни в комфорт.

Снимка 505089

Източник: iStock

Приживе обичливата стопанка е известна с това, че всеки месец харчи цяло състояние за подаръци на домашния си любимец - от чанти на Louis Vuitton до перли, рокли и дори маникюр. Или педикюр?! Все едно.