Една от стратегиите на Google за популяризирането на своите Pixel смартфони изглежда е партнирането с някои от най-големите спортни клубове в света.

Google Pixel Fold и колко здрав е новият сгъваем смартфон, тестван от JerryRigEverything

Колко надежден е сгъваемият Google Pixel Fold

Слаб резултат

Pixel 8 вече е в ръцете на някои играчи от NBA в САЩ, а сега изглежда "полита" и към Великобритания.

В публикация в блога си Google разказа за новото си многогодишно партньорство с Ливърпул и Арсенал, два от най-емблематичните футболни клубове от Висшата лига в Европа.

Снимка 629505

Източник: Google

Google Pixel ще бъде позициониран като официален телефон както за мъжките, така и за женските старши отбори на двата тима.

Цялата идея зад това партньорство е да се използва силата на захранваната с изкуствен интелект камера на Pixel, за да се създаде ексклузивно съдържание, което ще обогатява изживяването на феновете в Анфийлд, стадион Емирейтс, Медоу Парк и Прентън Парк.

През първата година Google също така ще си партнира с футболен клуб Ливърпул, за да стартира първото си шоу за женски футбол в YouTube.

Снимка 590224

Източник: Google

Шоуто ще ни отведе зад кулисите по време на сезона на "червените" в Женската Суперлига.

Освен това Google си партнира с Арсенал, за да предостави специални клипове от всеки домакински мач във Висшата лига и Суперлигата на жените.

И двата клуба също подготвят поредица, наречена "Pitchside, Presented by Pixel".

Тези серии ще дадат на феновете поглед отвътре върху цялото действие на терена, заснемайки ексклузивно съдържание направо от терена с помощта на Pixel.

Google Pixel 8 и какво разкриват новите кадри на предстоящия флагман

Какво разкриват първите снимки на Google Pixel 8

Какви са промените

Google се подготвя да пусне следващия си флагман в лицето на Pixel 8 по-късно тази година и изглежда маркетинговата кампания е вече в разгара си.