Изображения на предстоящите Pixel 6 и Pixel 6 Pro модели на Google се появиха в мрежата още преди няколко седмици, а от края на тази вече имаме и пикантен списък с пълните спецификации на моделите. 

Голямата новина е, че Google тръгва по стъпките на Apple и за първи път ще внедри собствен чипсет в телефоните си. 

Детайлите идват от Джон Просър и разкриват, че Pixel 6 ще е с 6.4-инчов AMOLED дисплей, а Pixel 6 Pro ще е с по-голям 6.71-инчов OLED екран. 

Снимка 538369

Източник: Jon Prosser, RendersbyIan

Камерите също ще са значително различни при двата модела. 

Според източниците на Просър по-малкият телефон е с осем-мегапикселова селфи камера и с двойна камера на гърба си, включваща 50-мегапикселов основен сензор и 12-мегапикселова камера с широк обектив. 

Pro моделът пък ще е с тройна задна камера със същите два сензора като при Pixel 6, към които обаче е добавена и 48-мегапикселова телефото камера. 

Снимка 538370

Източник: Jon Prosser, RendersbyIan

Pixel 6 и Pixel 6 Pro се очаква да разполагат респективно с 8GB и 12GB RAM, като вградената памет ще е фиксирана и за двата модела във варианти със 128GB и 256GB.

По-малкият смартфон ще е с по-малка батерия с капацитет от 4614mAh, докато тази на 6 Pro ще има цели 5000mAh. 

И двата телефона ще идват директно с Android 12 и ще са с 5G свързаност. 

Google Pixel Watch и какво знаем за предстоящия смартчасовник

Kакво знаем за смартчасовника Google Pixel Watch

Може да се появи тази есен

Очаква се да се появят тази есен, но е добре да помним, че настоящите данни може да не съответстват напълно на финалния продукт - все пак не са потвърдени от Google.