Дъщерната компания на Hyundai Genesis представи нов концептуален SUV модел, пише специализираното издание Car and Driver. С него корейците загатват появата на спортна купе версия на своя луксозен модел GV80. Имайки предвид видяното от концепта, можем да очакваме спускаща се надолу линия на покрива, място за четирима в интериора, карбонов покрив, агресивен спойлер и задни светлини, изглеждащи повече като прорези във външните панели, отколкото като отделни осветителни елементи. Не е ясно каква част от дизайна на концепта, който носи простичкото име GV80 Coupe, ще премине в серийния модел.

Снимка 614355

Източник: Genesis

Видно е обаче, че интериорът следва агресивния характер на екстериорния дизайн и се състои от четири индивидуални спортни седалки, тапицирани с алкантара и оранжеви акценти.

Снимка 614356

Източник: Genesis

Концептът разполага още с гигантски 23-инчови джанти с всесезонни гуми Pirelli P Zero Scoprio, зад които се забелязват двойно вентилирани спирачни дискове и големи спирачни апарати. От Genesis уточняват, че ярко оранжевият цвят, който те наричат Orange Magma, е вдъхновен от вулканите, ограждащи корейския полуостров, който компанията нарича свой дом.

Снимка 614357

Източник: Genesis

Въпреки че Hyundai е на път да електрифицира напълно своята моделна гама, сеирийният Genesis GV80 Coupe се очаква да бъде оборудван с класически V6 бензинов двигател, оборудван с два турбокомпресора и електрически компресор.

Снимка 614358

Източник: Genesis

Главният дизайнер на компанията Люк Донкерволке сподели по време на представянето на концепта, че "дизайнът е марка, а марката е дизайн". Съгласни сме с него и е съвсем очевидно, че тази философия е била в основата на създаването на атрактивния прототип. Добрата новина е, че серийният модел ще излезе съвсем скоро.