В края на 2017 г. за първи път научихме за плановете на Илон Мъск да пусне нов модел на Tesla - Roadster. Но все още не сме го видели.

Tesla Сybertruck и оплакванията от ръжда от първите й купувачи

Ръждясва ли Tesla Сybertruck след първия дъжд

Неприятна изненада

През 2021 г. Мъск използва профила си в X (тогава Twitter), за да обяви, че има сериозен недостиг на доставки на чипове и производството на Tesla Roadster се отлага за 2023 г.

И понеже вече сме 2024 г., а следа от Roadster по пътищата няма, се бяхме отказали от идеята, че скоро ще видим електрическия автомобил. Но точно в този момент се намеси Илон Мъск.

Използвайки профила си в X, той подгря всички с малко новини около Tesla Roadster. "Тази вечер радикално увеличихме дизайнерските цели за новия Tesla Roadster. Никога няма да има друга кола като тази, ако изобщо може да се нарече кола", написа Илон Мъск.

Снимка 655397

Източник: Tesla

Разбира се, под този негов пост заваляха въпроси, на някои от които милиардерът даде не само отговор, но и повече информация за колата. По думите му Tesla Roadster трябва да ни бъде представен официално в края на настоящата година, а през 2025 г. - да започне и серийното ѝ производство.

Дали обаче това ще се случи, няма как да знаем, имайки предвид че вече седем години чакаме електрическия автомобил.

Доста смело Илон Мъск дори заяви, че Tesla Roadster ще вдига от 0 до 100 км/ч за под една секунда. "И това не е най-интересната част", пише Мъск като допълнение.

Интересно е обаче, че през 2017 г. той обеща, че Roadster ще вдига от 0 до 100 км/ч за 1.9 секунди, което означава, че са направени доста подобрения.

Tesla Cybertruck - брониран и по-бърз от Porsche 911

Tesla Cybertruck - брониран и по-бърз от Porsche 911

Ето как се опитва да ни впечатли Илон Мъск

Очакваната цена на Roadster ще е между 200 000 и 250 000 долара, което не е никак малко, но пък си е направо без пари, ако го сравняваме с Rimac Nevera, чиято цена е над 2 милиона долара, пише Motor1.