Истерията по SUV моделите завладя дори италианските производители на суперавтомобили. Lamborghini и Maserati вече предлагат на пазара спортен джип, което е колкото странно за истинските фенове, толкова и печелившо за самите компании.

До този момент Ferrari стои особено пасивна и все още няма модел, който да причисли към особено популярния сегмент. Но това е на път да се промени съвсем скоро. 

Засега проектът е познат под кодовото име 175, но според предварителната информация серийният вариант ще носи името Purosangue (в превод от италиански "чистокръвен"). Той ще се превърне в част от цели 15 нови модела на Ferrari, които ще се появят до 2023 г., пише авторитетното британско издание Autocar.

Според информацията, италианците разработват не една, а две нови архитектури - едната платформа ще бъде използвана от редица нови спортни модели със средно разположен двигател, а върху втората ще бъде изграден въпросният SUV модел, както и няколко негови различни версии.

Дизайнът на новия джип вече е одобрен от ръководството на Ferrari, но продължава да бъде пазен в тайна от публиката. Очаква се моделът да е достатъчно голям, за да побира петима души в интериора си. Окачването ще бъде регулируемо, за да може шофьорът да избира дали да заложи на проходимостта, или на ниския център на тежестта и спортното усещане зад волана.

Най-вероятно Ferrari Purosangue ще се задвижва от V6 турбо бензинов двигател, който ще е подпомаган от цели три електромотора. Въпреки това, срещу доплащане моделът ще се предлага и с по-голям V12 двигател. Най-екологично настроените клиенти ще могат да разчитат и на хибриден вариант, който може да се зарежда директно от контакта. За по-конкретни динамични характеристики, ще трябва да почакаме.