Тази събота, 12 октомври, на Женския пазар в София може да се срещнем с над 50 стартиращи български фермери и занаятчии, нови продукти, производители на натурални храни и иновации на основата на националното ни гастрономическо наследство.

Тази нова концепция за фермерски пазар ни предлага платформата "Пендара", която е с капацитет над 100 участника, разделени в два блока и три продуктови зони. Имаме "Плодове и зеленчуци", "Млечни и месни" и "Други храни и напитки", които ще бъде разположени на Женски пазар в пространството между улиците "Симеон" и "Кирил и Методий".

Ще можем и да хапнем на кулинарни щандове, където разнообразната храна ще приготвят различни шеф-готвачи, между които и Андре Токев.

Снимка 361465

Източник: iStock

Сред продуктите на фермерския пазар са пъдпъдъчите яйца на семейна ферма Green Living Farm, продуктите от краве мляко на ферма "Ярлово" и тези от овче и краве мляко на мандра "Кеффа". Очакват ни и "Ангус Кетъринг", които произвеждат телешко месо, и "Томконсерв" с техните лютеници и зеленчукови пастети по стари селски рецепти.

Ферма "Венец" пък се заема да предложи плодове и сокове. В различните зони на пазара ще бъдат включени още производители на традиционни пестили, занаятчийски хляб с квас, различни видове тахан, мед и пчелни продукти, био вина и оцети и много други.