От известно време Марк Зукърбърг говори за различни промени във Facebook, които в бъдеще ще променят начините и целите, с които ползваме социалната мрежа. 

По време на конференция вчера, 30 април, Facebook представи първият транш от промени, които целят да изместят вниманието ни от безкрайното скролване и да направят ползването на платформата по-стойностно.

Зукърбърг: Facebook ще се промени драстично през следващите пет години

Зукърбърг: Facebook ще се промени драстично през следващите пет години

Предвижда се мрежата да се раздели на две части

От днес намирането и присъединяването към нови Facebook групи, съответстващи на личните ни нужди и интереси, става по-лесно. Facebook ще започне да ни препоръчва групи, близки до нашите интереси, и ще ни показва повече съдържание от тях.

Снимка 420945

Източник: iStock

В близко бъдеще платформата ще разгърне и опции за публикуване на обяви за работа и кандидатстване за тях директно от профила ни.

Членовете в групи, фокусирани върху здравеопазване и лечение, ще могат да публикуват въпросите и мненията си анонимно, което ще помогне за усилване на диалога по истински важните теми.

Най-вълнуващата за някои новост е Secret Crush услугата, която става част от Facebook Dating. Secret Crush ползва подобни на Tinder механизми и ни позволява анонимно да изберем до девет души от списъка ни с приятели, по които си падаме.

Снимка 420944

Източник: iStock

Обектът на чувствата ни ще получи нотификация за интереса ни, но няма да разбере името ни, освен ако и той/тя не ни вкара в собствения си Secret Crush списък.

При съответствие, системата ще известява и двете страни, а оттам нещата са ясни. 

За съжаление в близко бъдеще услугата Secret Crush ще е достъпна само в определени държави, сред които са Суринам, Виетнам, Лаос, Мексико, Канада, Еквадор и други, но не и в България.

Facebook ни следи, дори и при деактивиран профил

Facebook ни следи, дори и при деактивиран профил

Събирането на данни никога не спира