Преди два месеца Dacia показаха обновения Spring, с който се надяват да продължат добрите продажби на един от най-достъпните електрически модели в Европа.

Новата Dacia Duster е официално в продажба в България - ето какви са цените

Новата Dacia Duster е вече в България - ето колко струва

Третото поколение на Duster е вече тук

И определено един от най-успешните, защото от компанията твърдят, че от пускането на Dacia Spring на пазара през 2021 г. до момента в Европа са продадени над 140 000 автомобила.

За изминалата 2023 г. пък именно Spring е най-продаваният електрически автомобил в България. От Dacia твърдят, че за миналата година са продали 300 електрически автомобила от модела у нас.

Снимка 654374

Източник: Dacia

Сега с обновената версия на Spring надеждите са дори още по-големи. Почти всичко в новата Dacia Spring е преработено и ново, като единствено покривът е запазен от предишния модел.

Снимка 654372

Източник: Dacia

Всички други елементи от екстериора са нови, като същото важи и за интериора, където всичко е преработено. Spring ще се предлага в две нива на оборудване - Expression и Extreme. Батерията ще е с капацитет от 27 кВтч, като автомобилът ще бъде задвижван от един електромотор, който разполага с 65 к.с. (48 кВт) и ускорение от 0 до 100 км/ч за 14 секунди.

Снимка 654373

Източник: Dacia

От Dacia казват, че с едно зареждане Spring ще има достатъчно пробег, за да ни осигури до шест дни шофиране в градски условия. Поръчките за модела вече са отворени, като вече знаем и какви ще бъдат цените в България.

Dacia Spring - обновена и още по-добра от преди

Dacia обнови най-евтиния електромобил в Европа

Spring е още по-атрактивен

Базовата версия Expression ще струва 38 990 лв, докато Extreme - 40 900 лв. Интересното е, че Dacia Spring ще разполага и с две бизнес версии на оборудване - Cargo (с голяма товароносимост) и Car Sharing (предназначена за споделяне на автомобили). Цените при тях стартират съответно от 40 990 лв. и  41 490 лв. Доставките се очакват да започнат в началото на есента.