Днес, 22 септември, малко преди полунощ, настъпва астрономическата есен. Времето навън е доста променливо и имаме големи чуденки какво да обличаме всеки ден, но едно е сигурно - време е да пренаредим гардероба, да се сбогуваме с летните си любимци за следващите няколко месеца и да направим място за нови попълнения.

Gucci, дигиталната мода и как компанията продава виртуални маратонки за 18 долара

Виртуалните маратонки на Gucci за 18 долара

Това ли е бъдещето на модата

А когато стигнем до тях изниква и логичният въпрос - какво ще е модерно тази есен и с какво да се сдобием, за да сме в крак с тенденциите. Ние не сме от тези, които обичат да ги следват сляпо, защото все пак най-важното е една дреха да ти подхожда, но със сигурност ще намерим какво да си откраднем от следващите вдъхновения, събрани от модните сайтове.

Дрехи на пластове

Есента е перфектното време, в което можем да разходим по улиците както някои от летните, така и някои от зимните си дрехи. И не бива да се притесняваме да ги комбинираме смело. Рокля и пуловер са супер тандем - така хем не бягаме от комфорта, с който така свикнахме напоследък, хем добавяме и нотка женственост във визията си.

Колкото по-цветно, толкова по-добре

Това важи в пълна сила за пуловерите тази есен. Време е да разчупим стандартните кройки и цветове и да намерим тези модели, които не само са ни удобни, но и карат всички да ни питат откъде сме си го купили.

Големи плетива

Всички обичаме меките пуловери, които ни носят топлина и уют в мрачните дни. А тази есен няма да сбъркаме, ако заложим на плетени рокли с дълъг ръкав, които да стигат дори и до глезените. 

Блясък и още нещо

След дългото стоене у дома със сигурност имаме нужда да облечем нещо, с което всички да ни забележат. И тази есен можем да си го позволим. Най-актуални са роклите с пайети и много блясък, като за акцент може да имат и едно голо рамо или само един ръкав например.

И сам цветът е цвят

През следващите месеци можем да заложим на смели цветове, които досега не са намирали място в гардероба ни. А тенденцията повелява ако си харесаме някой от тях, да решим цялата си визия в него - например рокля и чорапогащник в лилаво или костюм в лимонено зелено.

Зелено, зелено

Да, това може да е цветът на пролетта, но тази есен ще е доста актуален - във всички му нюанси. И е време за смели експерименти.

Флорални мотиви

Те винаги са на мода, само се променя актуалната им разновидност. Но този сезон е хитово да са и върху връхните дрехи - особено когато основният цвят е черен.

Якета, якета

Разбира се, и тази есен няма да минем без любимото кожено яке. Но ако искаме да сме модерни, то трябва да е с малко по-разчупена кройка или някой интересен акцент като бродерия или щампа.

Залагаме и и на пухените якета, като сега са актуални както късите и много обемни, така и тези oversize.