Думата "устойчивост" се среща все по-често във всички сфери - от земеделието през архитектурата до модата. И това е бъдещето. Наскоро луксозната модна къща Hermès пусна чанти, произведени от иновативната материя Sylvania, а сега и друг моден бранд влиза в крак с тенденцията.

Hermès, Sylvania, MycoWorks и каква е новата материя при луксозните чанти

Луксозни чанти от... гъби

Революционната материя на Hermès

Колекцията пролет/лято 2021 на Emporio Armani включва и лимитираната серия от облекла Capsule, която се отличава не само със стил, но и с рециклирани тъкани, съобразени с всички изисквания на международния стандарт GRS.

Capsule предлага мъжки и дамски модели - от якета през поли и гащеризони до бермуди и ризи. Всички до един са снежно бели и лежерни, а идеята е да отразят силната връзка между тялото, природата и водата.

Самите материи са изключително леки и са създадени в сътрудничество с компаниите GREENLON и NEWLIFE. Изработени са от рециклирани найлон и полиестер от пластмасови отпадъци като бутилки, риболовни мрежи и синтетични килими.

Някои от моделите са направени от памук, който е отглеждан без участието на ГМО и пестициди. Освен това, всички артикули от колекцията Capsule пристигат в рециклируеми опаковки, уточняват още от Hypebae.

Сам по себе си, този вид текстил не е нещо ново, но силно се надяваме все повече бранодве, особено луксозните, да започнат да го използват. Защото природата отдавна алармира за опасността от екологична катастрофа.