Свети Валентин, годишнина, рождени дни - в годината има поне няколко повода, които са специални за една двойка. И дори да не смятаме, че само по случай тях трябва да показваме любовта си, всъщност няма нищо лошо да го правим. Особено ако говорим за демонстрации в леглото.

Ако сме в дълга връзка и отношенията ни, малко или много, са се превърнали в рутина, то всеки повод за планиран секс е не клише, а глътка свеж въздух. 

Разбира се, има и известна доза напрежение - дали ще оправдаем по-високите очаквания към тази нощ, дали няма да прекалим с подготовката, дали, дали...

Но това не бива да спира ентусиазма ни да се развихрим, защото притесненията вероятно ще останат само в нашата глава, а половинката ни ще остане само с приятни спомени. И можем единствено да спечелим - някой и друг оргазъм и по-силна връзка помежду ни.

Снимка 466747

Източник: iStock

Любовна игра

Именно на нея е най-добре да акцентираме, когато говорим за секс по специален повод. Не за друго, а защото именно тя остава на заден план при "обикновения" секс. Все сме уморени, имаме куп ангажименти и гледаме да приключим по-набързо.

Така в най-добрата изненада за половинката ни се превръща един релаксиращ масаж, съчетан с много целувки и докосвания. Без напрежението за достигане до крайната точка, без необуздана страст. След тази любовна игра сексът със сигурност ще е невероятен.

Секс маратон

Сигурно отдавна не ни се е случвало да си отделим цял ден, който да прекараме в леглото. Все някакви задачи, срещи... Е, сега е време да прекараме доста часове под завивките с половинката си. Можем дори да се заредим с харни и напитки за подкрепление, за да не ни се налага дори до кухнята да отскачаме.

Снимка 466751

Източник: iStock

Пози

Рутината в секса най-често е свързана с практикуването на няколко пози, които най пасват на нас и партньора ни. И именно специалният повод е времето, в което да вкараме малко разнообразие.

Не е задължително да се опитваме да правим сложни любовни каскади или да копираме случващото се в някой порно филм. Дори разглеждането на нови пози с цел да си изберем подходящите е достатъчно възбуждащо. А да разнообразим репертоара с две-три нови ни гарантира непознати усещания, които след това можем да запазим и в ежедневието си.

Място

Независимо дали говорим за кухнята на семейния дом, или за някоя хотелска стая - новото място носи тръпка и повече възбуда. Ако винаги ни се е искало да правим секс на по-нетрадиционно място, може да го направим именно по този повод, пише Men's Health.

Снимка 466749

Източник: iStock

Играта на играчките

Ако не сме скарани със задръжките в леглото, то тогава е време за тежката артилерия в лицето на секс играчките. Вече има разнообразие за всеки вкус и нужда, така че може заедно с партньора си да изберем това, което ще достави най-голямо удоволствие и на двамата. А после пристъпваме към употребата.