Една от най-смъртоносните субстанции на земята се използва с козметични цели вече от няколко десетилетия. Говорим за ботулиновия токсин, по-познат като ботокс - той причинява слаба парализа на местата, където се прилага върху кожата, като по този начин "заглажда" бръчките.

Четката за коса и необходимостта да я почистваме редовно - за здраве и красота

Защо е важно да почистваме четката си за коса

Ако не сме се замисляли, време е да го направим

Ефектът от него е толкова моментален, че на пазара се появяват всякакви продукти, които разчитат на думата "ботокс" в името си, за да се продадат. Нито един от тях обаче не съдържа същинския токсин.

А ето че вече има и ботокс за коса, който - да, точно така! - не съдържа ботокс. И за да се възползваме от него, въобще не ни трябват игли. Това всъщност е интензивно подхранваща косъма терапия, след която косата ни изглежда бляскава и жизнена, като тази на Ариана Гранде от заглавната снимка.

Снимка 573033

Източник: iStock

Какво обаче се съдържа в "ботокса за коса"? Отговорът е безболезнен: антиоксиданти, хидратиращи масла и уплътняващи съставки, които "запълват" косъма и заглаждат местата, където е накъсан.

Обикновено в последната роля влиза колагенът. Колагеновият протеин е идеален за уплътняване на косъма, но няма траен ефект - косата ни изглежда плътна и бляскава до следващото измиване, уточняват от Allure.

В което няма нищо лошо - "ботоксът за коса" е просто е дълбоко подхранваща терапия, от която е добре да направим няколко курса, за да имаме по-постоянен ефект. Предлага се под формата на маска или ампули и на българския пазар.