Google Glass очилата изглеждаха като добра идея, но поради една или друга причина не успяха да се наложат на пазара.

Продуктът на Google обаче се превърна във вдъхновение за производители от най-различни индустрии. Тази седмица научихме, че от BMW са разработили собствени AR очила, с които ще бъдат оборудвани официалните сервизи на производителя.

Очилата се казват TSARAVision Smart Glasses и носят името на новата онлайн система на компанията, която помага на собствениците на BMW лесно и бързо да уведомяват сервизите около тях за повреди в автомобилите си.

Ако трябва да сме честни, TSARAVision не изглеждат като очила, а повече напомнят на футуристичен челник.

Снимка 429025

Източник: BMW

Джаджата обаче е снабдена с най-различни функции и ще помага на майсторите на BMW да отстранява повреди по невиждан до момента начин.

Очилата могат да прожектират холограма пред очите на техника, която да изобразява различни технически рисунки и наръчници. Очилата също така приближават дигитално това, което техникът вижда, без да се налага той да вре носа си между чарковете на автомобила.

Huawei, Gentle Monster и първите “смарт очила” на китайската компания

Първите “смарт очила” на Huawei са тук

Какво им е толкова “смарт”

TSARAVision се контролират по гласов път и дори могат да служат като телефон за контакт с различни центрове на BMW в Германия, където колегите ще получат картина на това, което техникът, носещ очилата, вижда в момента.