Любители сме на картофите във всякакъв вариант и поради тази причина изключително много се зарадвахме на новината за отварянето на новия хотел Big Idaho Potato. Гигантският картоф е създаден от Комисията за картофи на Айдахо, за да популяризира благородния зеленчук.

Както може да се предположи, хотелът не е направен от картоф, а само наподобява такъв. С дължина 8.3 метра, ширина 3.6 метра и височина 3.5 метра, картофът представлява 6-тонна структура от стомана, мазилка и бетон.

Като прекрачим прага на Big Idaho Potato, виждаме, че вътре е изключително удобно и има двойно легло, малка баня и кухненски бокс. За да се чувстваме комфортно, картофеното жилище е снабдено и с камина, и с климатик. 

Малкият хотел всъщност е много стилно декориран и макар че се надявахме леглото да е направено от пюре, а то не е, вътре изглежда изключително уютно и приятно.

Ако искаме да прекараме една вечер тук обаче, удоволствието ще ни струва 200 долара на вечер, плюс такса за обслужване от 31 долара и 16 долара такса за настаняване. Това означава, че общата цена на престоя за една нощ излиза 247 долара. Малко е скъпичко, но истината е, че не всеки ден имаме шанса да спим в гигантски картоф. 

Хотелът, който ни настанява в бурета и черпи с текила

Хотелът, който ни настанява в бурета и черпи с текила

Или какво да правим, когато сме в Мексико