Рутерите, които доставчиците на телекомуникационни услуги предлагат с договорите си за интернет, обикновено са най-евтините и неспособни модели на пазара. Сигналът им често се губи в по-отдалечените стаи, а инсталирането на няколко рутера у дома е не само скъпо, но и времеемко.

Оказва се обаче, че има доста по-евтини и бързи методи за засилване на Wi-Fi сигнала, които отнемат само няколко минути.

Във видеото долу можем да видим как алуминиева кутийка от бира или друга напитка може да бъде превърната в самоделна подсилваща антена, която в някои случаи може да увеличи сигнала с до 60%.

Снимка 417791

Източник: YouTube / kipkay

Това, което трябва да направим, е да изрежем дъното на кенчето - 3/4 от гърлото, и да направим разрез по дължината на кутийката. Резултатът не е кой знае колко естетически издържан, но доказано върши работа. 

Вместо кенче, бихме могли да използваме обикновено кухненско фолио, но проблемът при него са гънките, които понякога разпръскват сигнала към места, където той не е нужен.  Важно е да имаме предвид, че номерът с кенчето и фолиото помага единствено за подсилване на сигнала, но не и на скоростта на връзката.