Докато други социални мрежи променят алгоритмите си в опити да се състезават с TikTok или да борят дезинформацията, едно ново приложение вече бързо си печели потребители. И засега успява да засенчи дори и Facebook и Instagram.

TikTok, вредата, която причинява на младите и защо в САЩ започва разследване срещу платформата

Защо САЩ ще разследва TikTok

Как влияе TikTok на здравето

BeReal е нова безплатна за ползване социална мрежа, която в началото на седмицата достигна до първата позиция за най-много сваляния от Apple App Store. Така изпревари водещите досега Facebook, Instagram, TikTok и YouTube.

Как обаче привлече толкова внимание към себе си ли? Бихме казали, че е заради по-различната си концепция.

BeReal нарича себе си "най-простичкото приложение за споделяне на снимки". А това, което има заложено като идея, звучи доста бунтарско.

Обещанието на разработената във Франция социална мрежа е да не допуска инфлуенсърски тип съдържание и да насърчи хората да се показват по най-автентичния начин. Приложението няма филтри за подобряване на външния вид и предупреждава, че "няма да ви направи известни".

Снимка 583031

Източник: скрийншот / App Store

"Ако искате да станете инфлуенсър, останете в TikTok и Instagram", се казва в описанието на социалната мрежа в App Store.

Всъщност, приложението работи наистина доста лесно за потребителите. Веднъж на ден те получават известие, което ги приканя да отворят BeReal. След това имат точно две минути, за да направят снимка. Интересното е, че то снима едновременно с предната и задната камера на телефона и създава раздвоен кадър, който показва и двата изгледа.

И чак щом като двете минути изтекат и снимката е направена, може да се разгледат постовете и коментарите на приятели.

Дори и за позакъснелите потребители, които са пропуснали известието и не са качили снимка, все пак има възможност да го направят по-късно през деня. Но за сметка на това пък на кадъра ще се вижда точно кога е направен, пишат The Hill.

Sticky, TikTok и как социалната мрежа може да спаси един бизнес

Когато TikTok те спаси от фалит

Там всичко е възможно

Е, въпреки че секси снимки от плажа изскачат в BeReal, такива на хора, седящи на работните си бюра, също са част от качваното съдържание. И съвсем логично - все пак, това е реалността ни. Докато едни се забавляват по време на лятната си отпуска, други вече са се върнали на работа. Или пък тепърва им предстои да се радват на пясък, слънце и море. Блазе им на тях...