Beautifulpeople.com е международен сайт за запознанства. Според правилата на платформата не всеки обаче може да се регистрира - профилите на начинаещи кандидати минават през процес на одобрение от вече признати за красиви членове на сайта.

В рамките на 48 часа последните трябва да преценят дали новите кандидати, които искат да си направят акаунт, са достатъчно красиви. Ако "старшите" преценят, че "новобранците" не отговарят на това изискване, профилът им не получава одобрение и съответно бива изтриван.

От 2002 г. сайтът за запознанства прави и своя годишна класация за красота. Въз основа на това кои жители на кои страни са били по-често признавани за хубави и, съответно, кои не са получавали достъп до платформата, всяка година сайтът изготвя списък на държавите според привлекателността на гражданите им.

Настоящата година за най-красиви и от двата пола са признати потребителите от Скандинавските страни, като на върха на класацията при силния пол са мъжете от Швеция, а при жените - от Норвегия. В Топ 5 на най-актрактивните представители при господата, попадат още бразилците, датчаните, италианците и португалците.

Снимка 480112

Източник: iStock

Ето как изглежда топ 10 на мъжете според националността им, получили достъп до сайта (признати за красиви):

 1. Швеция - 60%
 2. Бразилия - 41%
 3. Дания - 40%
 4. Италия - 37%
 5. Португалия - 35%
 6. Аржентина - 32%
 7. Норвегия - 27%
 8. Испания - 25%
 9. САЩ - 24%
 10. Канада - 23%

При дамите първите позиции в класацията след норвежките, са заети съответно от шведките, исландките, бразилките и аржентинките.

Снимка 480114

Източник: iStock

Ето как изглежда топ 10 на жените според националността им, получили достъп до сайта (признати за красиви):

 1. Норвегия - 71%
 2. Швеция - 62%
 3. Исландия - 61%
 4. Бразилия - 45%
 5. Аржентина - 43%
 6. Ирландия - 35%
 7. Франция - 35%
 8. САЩ - 32%
 9. Канада - 26%
 10. Италия - 23%

Що се отнася до това кои са най-непривлекателните мъже (отказ за достъп до сайта), то на дъното на класацията са ирландците, руснаците и поляците. Като най-неатрактивни сред жените са оценени германките, туркините и китайките, пишат от Daily Mail.