Ако искаме да внесем повече блясък в ежедневието си, спокойно може да се спрем на бароковия маникюр. Той е луксозен, пищен и обсипан със скъпоценни камъни. Залага на наситени, богати цветове и дори техники за 3D печат.

Морският маникюр - най-актуалният в момента

Най-актуалният маникюр в момента

Все пак идва лято

Тенденцията е вдъхновена от бароковата епоха на изкуството, която завладява Италия през 17 в. и впоследствие останалата част от Европа. И напомня разточителната красота на кралския двор, обясняват от Byrdie.

Всъщност, използването на камъни за декорация на нокти не е нещо ново. Но едва след Met Gala през 2018 г. те наистина се наложиха и се превърнаха в цяло направление (и дори изкуство) в маникюра. Ел Герщайн, водещ маникюрист на известни холивудски звезди като Блейк Лайвли и Гал Гадот създава зашеметяващи дизайни, залагайки на кристалите "Сваровски".

И ако искаме сами да изпробваме бароковия маникюр, трябва да имаме предвид, че всичко се крие в блестящите камъни.

Но спокойно може да развихрим въображението си и да използваме кристали, да нарисуваме ръчно детайли и защо не да не създадем и нестандартни дизайни, включващи изображения на светци, кръстове и други свещени символи.

Всичко това ще изисква малко повече време и по-високо ниво на артистичност, но пък, предвид ефектния и бляскав краен резултат, си заслужава.