"Във виното е истината", се казва в популярния латински израз, който несъмнено сме чували. В същото ще се постараят да ни убедят и организаторите на Балканския винен фестивал, който се завръща за 11-ото си издание.

Гърция, Чили, Португалия и Автралия - страните, с чиито вина няма да сбъркаме

4 страни, с чието вино няма да сбъркаме

Без баналните Франция и Италия

То ще продължи от 16 до 18 юни и както и предишните години, ще се проведе в специално изграденото винено градче под открито небе, точно пред НДК.

Този път е ред на вината розе да са акцент в събитието.

Немалко забавления и активности са предвидени за посетителите. Освен че ще могат да прекарат приятно време с приятели в цветна градска атмосфера, оживена и от музика, дегустацията на вино е основното в програмата, разбира се.

А разнообразието от видове и сортове е повече от впечатляващо.

Организаторите са предвидили гостите да имат избор да опитат измежду хиляди вина от Балканския регион, включително наградените по време на винения конкурс на историческия гръцки остров Саламина. 

И за да бъдем по-точни, в изложението участие ще вземат винарни от България, Гърция, Румъния, Турция, Сърбия, Северна Македония, Хърватия, Черна гора, Албания, Босна и Херцеговина, Словения, Косово. 

И защото знаят, че виното освен с приятна компания, върви и с мезе, за събитието са подбрали и деликатеси от различни национални кухни.

Вино и как да го запазим свежо след отваряне на бутилката

Как да не съсипваме виното

И как да го запазим свежо след отварянето на бутилката

Балканският винен фестивал започва в четвъртък, 16 юни и ще продължи до събота, 18 юни. Всичко за 11-ото му издание, както и билети, има тук.