На пазара има различни варианти за добавяне на допълнителни бутони към контролерите на конзолите, но повечето от тях са или твърде скъпи, или твърде "пластмасови" и неефективни.

Нещо повече - тези екстри обикновено са дело на други компании и невинаги работят гладко и в тандем с оригиналните джойстици.

Именно затова от Sony са решили да обогатят преживяването на потребителите на Playstation с малка джаджа, която добавя още три бутона към DualShock контролерите им.

Устройството носи доста скучното име Back Button Attachment, но пък не разочарова откъм дизайн и удобство.

Снимка 458040

Източник: Sony

То се прикачва към долната част на контролера и разполага с малък ОLED екран за бързи и лесни промени на конфигурацията от бутони.

От TechCrunch смятат, че джаджата ще е съвместима и с контролерите DualShock 5, които ще излязат заедно със следващия PS5 преди следващата Коледа.

PlayStation 5 и как ще бъде променен джойстикът

Как ще бъде променен джойстикът на PlayStation 5

Играчите ще са още по-близо до действието

Най-добрата новина обаче е цената на устройството - тя е едва 30 долара, което е наистина атрактивна цена за подобен оригинален продукт.

Уви, няма да можем да се сдобием с Back Button Attachment за тази Коледа, защото се очаква джаджата да влезе в продажба чак към края на януари.