През последните няколко седмици чухме и видяхме доста новини и слухове около PlayStation 5, който ще се появи малко преди следващата Коледа.

Microsoft, Sony, Project Scarlett и ще е по-бърз ли новият Xbox от Playstation 5

Новата конзола на Microsoft конкурира PS5 с цена и бързина

Новият Xbox ще е съвместим и със стари игри

За момента повечето от появилите се данни не са официално потвърдени от Sony, но тази седмица в мрежата изплува патент за джойстика на PS5, който носи достоверна информация за това как ще изглеждат новите джаджи за управление.

На пръв поглед новите контролери са почти идентични с настоящите Dual Shock 4, но интересните нововъведения се крият отвъд патентните рисунки.

Снимка 453657

Източник: J-platpat

Наскоро публикуваният от японския патентен офис документ разкрива, че "гъбите" за управление ще бъдат смалени и светещата лента ще бъде премахната, но не е ясно дали целта е да се удължи животът на батерията.

Тъч-падът ще остане непроменен, а задните "спусъци" L2/R2 ще бъдат уголемени.

Те ще бъдат снабдени и с нова чувствителност, която ще прави активирането им по-твърдо или по-меко в зависимост от играта, която играем.

Снимка 453656

Източник: J-platpat

Вибрацията в джойстиците на PS5 също ще бъде заместена с нова и по-акуратна система, която ще пренесе играчите още по-близо до действието.

Всичко това е страхотно, но засега нямаме никаква гаранция, че всички нововъведения, описани в патента, ще видят бял свят.

Sony, PlayStation 4 и коя е най-продаваната конзола в историята

Успешна ли беше конзолата PlayStation 4 за Sony

Коя е най-продаваната конзола в историята

Възможно е Sony да прави още промени в следващите месеци и не е изключено да промени намеренията си спрямо новите контролери буквално дни преди излизането на конзолата, както беше случаят с PlayStation 3.